Huisje huren in de Ardennen

In de directe omgeving van het park is voor iedereen wat te beleven. Het bezoeken meer dan waard: de Grotten van Han, de mijnen van Blegny, Plopsa Coo bij de watervallen van Coo waar ook Coo Adventure is te vinden. Ook een bezoek aan de abdij van Maredsous is interessant. De grotten van Hotton en Remouchamps zijn werkelijk prachtig. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Safaripark Monde Sauvage bij Aywaille en het Wildpark van La Roche.

Durbuy

De stad Durbuy, gelegen aan de rivier de Ourthe, is een intiem plaatsje met een sfeervol hart van historische huizen. Durbuy is één van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong Middeleeuwse stad, die (volgens de inwoners) bekendstaat als de kleinste stad ter wereld, duizenden toeristen. Proef de sfeer in de smalle straatjes en stegen, waar leuke winkeltjes en cafés elkaar afwisselen.

In en rond Durbuy zijn er heel wat mogelijkheden tot ontspanning. Je kunt er gaan wandelen, fietsen, of joggen op de 'chemin touristique' langs de Ourthe. Langs deze rivier zijn diverse mogelijkheden waar je een kano kunt huren en de prachtige omgeving vanaf het water kunt bekijken. Ook kun je genieten van de heerlijke gastronomie van de streek in de talloze restaurants en brasseries.

Sport en activiteiten

Ons vakantiepark is ideaal gelegen voor een actieve vakantie, vol avontuur in de Ardennen. In dit deel van de Belgische Ardennen zijn tal van sportmogelijkheden zoals mountainbike, fietsen en wandelen. Bij de recepties zijn verschillende uitgestippelde wandelingen in de omgeving verkrijgbaar.

Voor de meer avontuurlijk aangelegde vakantiegangers zijn er in de omgeving talloze organisaties die avontuurlijke sporten en activiteiten organiseren zoals rotsklimmen, rafting, deathrides, Quad rijden, paintball en survival.

Boodschappen

Voor boodschappen kan men terecht in Ferrieres, een klein dorp in de buurt. Iets verderop, in Barvaux, zijn meer mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen. Iedere zondagochtend wordt er in Bomal een weekmarkt (La Petite Batte) met rommelmarkt gehouden.

Foto's omgeving: